Perkütan Epikardiyal Ablasyon Prof. Dr. Köse Risk Var Mı? Cevaplıyor…
Kalp sağlığı en fazla önem gösterilmesi gereken konular arasındadır. Kalp de oluşacak tüm sorunlar, hastanın hayatında önemli aksamalara neden olacaktır. Kalp ile ilgili şikayetler hiç bir şekilde aksatılmamalı, bir uzman doktorun muayenesine başvurulmalıdır. Kalp konusunda danışılacak doktorun konu hakkında donanımlı olması ve gerekli tecrübeleri edinmiş olması gereklidir. Hayati bir organ olması nedeniyle, en ufak bir hata yapılması ciddi sorunlar doğurabilir. Hastaların doktor seçimi konusundaki endişelerinin başında da bu durum gelmektedir. Neyse ki, ülkemiz tıp alanındaki başarıları ile göğüs kabartmaktadır. Bu topraklarda yetişen doktorların çoğu hem yurt içinde hem de yurt dışında önemli başarılara imza atmış kişilerdir.
Prof. Dr. Sedat Köse, kardiyoloji alanında uzmanlaşmış bir hekimdir. GATA’dan mezun olan Profesör, ülkemizde hizmet veren pek çok kalp uzmanının aynı zamanda hocasıdır. Kalp tedavisinde ülkemize getirdiği yeni tedavi yöntemleri ile de bilinen Köse, kalp çarpıntısı ve kalp ritmi bozukluklarında en etkili tedavi hizmetlerini hastalara sunmaktadır. Yurt dışı eğitimleri ve bugüne kadar kazandığı tecrübeler ile nitelikli uzmanlar arasında yerini almıştır. Ülkemizdeki ilk Perkütan Epikardiyal Ablasyon ve Atriyal Fibrilasyon Ablasyon uygulamaları, Sedat Köse tarafından gerçekleştirilmiştir.
Kalp Hastalıklarında Doğru Teşhisin Önemi
Prof. Dr. Sedat Köse’nin en çok önem verdiği konular arasında teşhisin doğru bir şekilde verilmiş olması yer almaktadır. İster kalp ister başka bir organ olsun, hastalıkların kaynağı çok farklı nedenler olabilir. Yaşam şekli, tüketilen gıdalar, metabolizma gibi faktörler her hastada farklı olacağından, uygulanacak tedaviler de belirli bir standart dahilinde olmayacaktır. Hastalarında uyguladığı tahlil ve testlerle doğru teşhisi yapan Köse, sahip olduğu profesyonellik ile de doğru tedavileri başarılı bir şekilde uygulamaktadır.
Kalp hastalıkları arasında önemli bir şikayet oranına sahip olan (aritmi) ritim bozuklukları, kalp ve damar yapılarındaki sorunlardan kaynaklanabilmektedir. Kandaki elektrolit dengesizliği, kalp kası, kalp krizi ve kalp ameliyatları da ritim bozukluğunun sorumluları olabilmektedir. Bu hastalıkta en etkili tedavi sakinliğin korunmasıdır. Hastaların stresten kaçınması ve kötü alışkanlıklardan uzak durmaları gereklidir. Hastaların bu çabalarına ek olarak Antiaritmik ilaçlar, kardiyoverasyon, kalp pili, katater ablasyon ve cerrahi müdahaleler de uygulanarak tedavi yapılmaktadır. Bu işlemler ve tedavi yöntemleri ile ilgili daha detaylı bilgiler için https://www.sedatkose.com/ ziyaret edilebilir.