Gündem

Şirket haberleri

Beyaz Eşya Sektörü: Aralık ayında beyaz eşya iç satışları %8 artarken, ihracat %5 geriledi. 2021’de beyaz eşya üretimi %17, iç satışlar %9, ihracat %18 arttı.

ARCLK – Şirketin 2022 yılı beklentileri açıklandı.

CRDFA – 82 gün vadeli 22,4 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.
105 milyon TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

DNISI – 36,5 milyon TL tutarlı Yatırım Teşvik Belgesinin toplam yatırım tutarının planlanan yatırımlar kapsamında 9,8 milyon TL ilave ile revize edilerek 46,3 milyon TL’ye yükseldiği açıklandı.

DERHL – Şirketin %45 iştiraki Toprak Yenilenebilir Enerji’nin Adıyaman’da bulunan GES yatırım yapmayı planladığı ve bu kapsamda ön protokol imzalaması sonrasında Adıyaman’da kurulu toplam kapasitesi 3.690 MWp olan 4 GES Santralleri 3,9 milyon dolar bedelle satın alacağını açıklandı.

EKIZ – Sermaye artırımından elde edilen fonun borçlarda ve işletme sermayesi ihtiyacında kullanılmasının planlandığı açıklandı.

ENJSA – Fitch tarafından şirketin ve bağlı ortaklığı Başkent Elektrik’in ulusal uzun vadeli kredi notunun teyit edildiği, not görünümlerinde durağan olduğu açıklandı.

EMNIS – VBTS kapsamında şirket paylarına 25 Şubat’a kadar internet emir yasağı getirildi.

ENKAI – JCR Eurasia tarafından şirketin Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı ve Yerel Para Notlarının “BBB-“, Kısa Vadeli Uluslararası Yabancı ve Yerel Para Notlarının “A-3”, Uzun Vadeli Ulusal Notunun “AAA (Trk)” ve Kısa Vadeli Ulusal Notunun “A-1+ (Trk)” olarak belirlendiği açıklandı.

ERCB – Mersin Şubesi’nin tescil edildiği açıklandı.

FORMT – Oyak Metal Sanayi’nin %100’lük paylarının 65 milyon TL bedelle satın alınmasına izin verilmesi kapsamında yapılan başvurunun SPK tarafından olumlu karşılanması sonrası Ticaret Sicil’de tescil işlemleri için başvuru yapıldığı açıklandı.

GEDIK – Şirketin Bağdat Caddesi Şubesi unvanlı şubesinin Bağdat Caddesi Private Şubesi olarak değiştirilmesi Ticaret Sicil’de tescil edildi.

GEDZA – Şirket tarafından Yatırım Teşvik Belgesi kapsamında gerçekleştirilen bina inşaatının tamamlandığı ve yapı kullanma izin belgesi başvurusunun onaylandığı açıklandı.

ISCTR – 90 gün vadeli 500 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

INVEO – 364 gün vadeli 118 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

KAPLM & KUTPO & TETMT – VBTS kapsamında şirket paylarına 25 Şubat’a kadar brüt takas tedbiri getirilirken, açığa satış ve kredili işlem yasağı da 25 Şubat’a kadar uzatıldı.

KENT – Gebze’de bulunan fabrikaya ilişkin Tek Gıda İş Sendikası ile yürütülen 25. Dönem Toplu İş Sözleşmesi müzakerelerinin anlaşma ile sonuçlandığı açıklandı.

KERVN – Kervansaray Lara Otelinin icra yolu ile satışı için açık arttırma ilanının gerçekleştirildiği, arttırma kıymet taktir toplamının 520,6 milyon TL olarak belirlenip, açık artırma 1. satış gününün 3 Şubat, 2. satış gününün ise 2 Mart olacağı açıklandı.

NETAS – JCR Eurasia tarafından şirketin Uzun Vadeli Ulusal Not’unun ‘BBB-(Trk)’, Kısa Vadeli Ulusal Notu ‘nun ‘A-3(Trk)’, Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı Para ve Uzun Vadeli Uluslararası Yerel Para Notların ‘BB’, not görünümlerinin ise ‘Stabil’ olarak belirlendiği açıklandı.

OZKGY – 2022 yılında değerleme hizmetlerinin Atak Gayrimenkul Değerleme ve Net Kurumsal Gayrimenkul Değerleme’den alınmasına karar verildiği açıklandı.

PSGYO – Şirket ve Pasifik Gayrimenkul Yatırım’dan oluşan ve şirketin %99 pay ile Pilot ortak olduğu Adi Ortaklığın, Eyüpsultan Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen Eyüpsultan’da yer alan 35.967 m 2 ’lik arsanın Devlet İhale Kanununa göre satışı işi ihalesini kazanması sonucunda, Eyüpsultan Belediye Başkanlığı ile Taksitli Satış Sözleşmesi imzalandığı ve 164,3 milyon TL peşinat ödemesi gerçekleştirilerek tapu devri aşamasına geçildiği açıklandı.

USAK – Doğalgaz arzı kısıtı kapsamında şirketin doğalgaz kullanım koşullarının cezai yaptırımlardan etkilenmeyecek şekilde sağlandığı, elektrik kullanımının ise şirketin kendisine ait jeneratörlerden sağladığı ve üretim faaliyetlerine devam edildiği açıklandı.

SASA – Yurt dışında 500 milyon dolara kadar borçlanma aracı ihraç edilmesine karar verildiği açıklandı.

SUMAS – 420.000 bedelli Yongalama Makinası kurulumu ve test çalışmalarının tamamlanarak devreye alındığı açıklandı.

TSPOR – Futbolcular Batuhan Kör, Kerem Şen ve Taha Altıkardeş’in transferi konusunda Bursaspor ile anlaşmaya varıldığı, Bursaspor’a 29 milyon TL ödeneceği açıklandı.

ULUFA – 70 gün vadeli 32 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

YEOTK – Şirket ile Enerjisa Enerji Üretim arasında Tufanbeyli Termik Santrali, Bandırma Enerji Üssü, Çanakkale Rüzgar Enerji Santrali’nde ve opsiyonel olarak Balıkesir Rüzgar Enerji Santrali’nde arazi üstü GES tesis edilerek tüm elektrik, inşaat ve mekanik işleri dahil olmak üzere anahtar teslim olarak kurulması amacıyla sözleşme bedeli 7,8 milyon TL dolar tutarında sözleşme imzalandığı açıklandı.

ZRGYO – 4,3 milyon Kazakistan Tengesi sermayeli ve ТОО Ziraat GYO Kazakhstan unvanı ile şirket kurulduğu açıklandı.

ARCLK – Şirket paylarının geri alınması kapsamında 460.000 adet pay 50,00 – 50,50 TL fiyat aralığından geri alındı.

GENTS – Tahsin Kahraman tarafından 3,42 – 3,48 TL fiyat aralığından 100.000 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %5,10’a yükseldi.

HDFGS – Şirket paylarının geri alınması kapsamında 300.000 adet pay ortalama 2,39 TL fiyattan geri alındı.

INDES – Şirket paylarının geri alınması kapsamında 360.000 adet pay 8,58 – 8,83 TL fiyat aralığından geri alındı.

LOGO – Şirket paylarının geri alınması kapsamında 10.000 adet pay 38,88 – 40,30 TL fiyat aralığından geri alındı.

NATEN – Şirket paylarının geri alınması kapsamında 65.887 adet pay 44,96 – 45,52 TL fiyat aralığından geri alındı.

MTRKS – Şirket paylarının geri alınması kapsamında 21.000 adet pay 22,06 – 22,22 TL fiyat aralığından geri alındı.

SAHOL – Şirket paylarının geri alınması kapsamında 300.000 adet pay 15,03 – 15,16 TL fiyat aralığından geri alındı.

TETMT – Özdemir Uçar tarafından 450,10 – 519,90 TL fiyat aralığından 28.499 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %4,07’ye geriledi.

AKGRT – Şirket sermayesinin 306 milyon TL’den %100 oranında bedelsiz olarak 306 milyon TL artışla 712 milyon TL’ye yükseltilmesine karar verildi.

AVHOL – Şirket sermayesinin 30 milyon TL’den %24,17 oranında tahsisli olarak 7,2 milyon TL artışla 37,2 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamına yapılan başvurunun SPK tarafından onaylanması sonrasında,  INFO aracılığıyla toptan alış satış işlemleri kapsamında payların satıldığı açıklandı.

DERHL – Tahsisli sermaye artırımının 28 Ocak’ta toptan alış satış işlemleri kapsamında gerçekleştirilmesinin planlandığı açıklandı.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir