Gündem

Piyasalarda bugün

Ne Oldu?

Türkiye’de coronavirüs vaka sayısının bir önceki gün 24.343 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısının ise 132 kişi olduğu açıklandı.
Rusya – Ukrayna görüşmelerinin üçüncü turunun ardından Rus tarafı henüz pozitif gelişme olduğunu söylemek için erken olduğunu belirtti
Rusya: Rus petrolünün yasaklanması küresel pazar için “felaket sonuçlara” yol açar. Varil petrolün fiyatı 300 doların üzerine çıkabilir .
Bloomberg’de yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Rusya Devlet Başkanı Putin’le 1 saati aşan telefon görüşmesinde Azak Denizi’nde bekletilen gemilerin gündeme geldiği, Putin’in gemilerin geçişine izin verilmesi talimatı vereceğini söylediği belirtildi.
ABD Başkanı Biden, Fransız, Alman ve İngiliz liderlerle Rusya – Ukrayna savaşındaki son gelişmeleri ve Rusya’ya uygulanan yaptırımları ele aldıkları telekonferans görüşmesi gerçekleştirdi.
Beyaz Saray Sözcüsü Psaki, Rus petrolüne yasak getirme konusunda henüz karar vermediklerini belirtti.
ABD Temsilciler Meclisi’nin, Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya’ya petrol ve enerji yaptırımlarını da kapsayan bir yasa tasarısı üzerinde çalıştığı bildirildi.
Gazprom: Avrupa’da gaz fiyatları yükselmeye devam edebilir.
Sabah internet sitesinde yayınlanan habere göre yönetimi Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredilen Koza – İpek Holding ve Naksan Holding’de sona gelindi. Koza-İpek Holding ve Naksan Holding’in mülkiyeti artık devlete geçiyor.
TFF, Spor Toto Süper Lig ve Spor Toto 1. Lig maçlarının yayın hakkı konusunda Digiturk ile sözleşmenin imzalanması yönünde bir gelişmenin söz konusu olmadığını açıkladı.
Ne Olacak?

Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, Euro Bölgesi’nde büyüme verisi açıklanacak.
ABD Başkanı Biden’ın bu hafta kripto para birimlerine yönelik kararname imzalaması bekleniyor.
Ekonomi Koordinasyon Kurulu bugün saat 17.00’de toplanacak .
B orsa İstanbul’un bu sabah satıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir